BRISTERNA I INFRASTRUKTUREN

Transportföretagen välkomnar regeringens omprioritering i infrastrukturen

Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen, välkomnar regeringens omprioritering i infrastrukturen. Bild: Ali Lorestani/TT

Regeringen ska styra om medel från planer på höghastighetståg till befintlig infrastruktur. ”Det har förutsättningar att ge mer och framförallt snabbare effekter”, säger Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen, i ett pressmeddelande.

Före julhelgen meddelade regeringen att de i infrastrukturplanen kommer att prioritera om medel till upprustning och utveckling av befintlig järnväg, bättre vägstandard och utbyggd laddinfrastruktur. Detta på bekostnad av den förra regeringens planerade utbyggnad av höghastighetståg.

Transportföretagen välkomnar regeringens omprioritering, inte minst ett ökat fokus på godstrafiken, satsningarna på järnvägen och, i ett internationellt perspektiv, på förberedelser på svensk mark inför den kommande Fehmarn bält-förbindelsen.

– Satsningarna på förbättring av befintlig infrastruktur har förutsättningar att ge mer och framförallt snabbare effekter”, säger vd Marcus Dahlsten i ett pressmeddelande.

Transportföretagen har länge pekat på det eftersatta underhållet av väg och järnväg samt de negativa konsekvenser som detta skapar för Sverige och svenskt näringsliv, berättar han.

Transportföretagen: Transportföretagen välkomnar regeringens omprioriteringar i infrastrukturplanen