KOMPETENSKRISEN

De blev Årets yrkeslärare

Årets yrkeslärare 2022 blev Jan Sahlin och Anna Toft Mellerot. Bild: Pressbild

Årets yrkeslärare 2022 har utsetts. Vinnarna i år är Jan Sahlin, Stockholms hotell- och restaurangskola, samt Anna Toft Mellerot, Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg.

Jan Sahlin är yrkeslärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet och Anna Toft Mellerot är yrkeslärare på hotell- och turismprogrammet.

Priset delas ut av organisationen Worldskills Sweden som arrangerade tävlingen.

– Det är inte så lätt att sätta ord på den här känslan, för det är en sådan ära. Grunden till bra lärande är att se till att eleverna trivs, så det har jag lyckats med. Jag har fortfarande kontakt med elever från att jag började i branschen för över 35 år sedan, det är ett bra kvitto, säger Jan Sahlin i ett pressmeddelande.

Även Anna Toft Mellerot blev mycket glad över utmärkelsen.

– Det kändes lite overkligt när jag fick veta att jag är en av pristagarna till Årets yrkeslärare i år. Som lärare är man van vid att stå i centrum men samtidigt vara väldigt osynlig på samma gång. Att få ett sådant här tack från branschen, Worldskills Sweden och sina elever är en stor ära. Det betyder verkligen jättemycket.

Årets yrkeslärare är ett pris instiftat av Worldskills Sweden för att uppmärksamma duktiga yrkeslärare. Priset tilldelas årligen en kvinnlig och en manlig lärare.