DEN SVENSKA INDUSTRIN

Extremt rekryteringsbehov hos Nortvolt

Bild: Volvo Cars

Fabriken i Skellefteå växer. Och nu är den nya fabriken i Göteborg på gång. Nu anställer Northvolt upp till 200 personer i månaden, skriver DI.

Intresset för att vara med och bygga en ny svensk industri från grunden är stort. Men så behöver också Northvolt ett närmast gigantiskt tillskott av nya medarbetare de närmaste åren. Skellefteå och den kommande fabriken i Göteborg i samarbete med Volvo Cars behöver allt från operatörer och projektledare till ingenjörer och forskare. Men företaget expanderar även på andra orter.

– Samtidigt växer vi i Stockholm, Gdansk och Fredrikstad, och har precis lanserat ett joint venture med Volvo Cars som också rekryterar. Så sammanlagt anställer vi mellan 100 och 200 personer per månad, säger Katarina Borstedt, Director Talent Strategy på Northvolt, i en intervju med Dagens Industri.

Dessutom säljer skogs- och papperskoncernen Stora Enso produktionsanläggningen Kvarnsveden till Northvolt. Där räknar man med att kunna påbörja verksamhet i slutet av 2024 med upp till 1 000 anställda.

DI: Northvolt: "Vi anställer 100-200 personer i månaden"

DI: Northvolt tar över Stora Ensos fabrik i Borlänge – lovar 1.000 nya jobb