VALET 2022

STOCKHOLM 20141217En lärare undervisar en klass med högstadieelever (årskurs 8) i Sofia skolaFoto: Jessica Gow / TT / Kod 10070 Bild: JESSICA GOW / TT

”M:s ansvar att mota skolsocialismen”

Det är tjänstefel att inte prata mer om företagens roll i Sverige. Det skriver Torun Nilsson på DI:s ledarsida. Hon menar att Ulf Kristersson måste skingra dimman om företagande och skolor.

Socialdemokraterna vill sätta friskolefrågan i fokus lagom till valet. Här kan Moderaterna göra nytta genom att ”skingra dimman” kring företagandets villkor och marknadsskolan. Det menar Torun Nilsson på DI:s ledarsida.

”Om inte dimman skingras blir det svårt både att lösa skolans problem och få fler att inse poängen med företagande”, skriver hon och ger bakgrund till att fler har svårt att förstå värdet av kombinationen av ägande, avkastning och skola.

”Inte minst kvinnor förhåller sig skeptiska till vinst i välfärden. Förvånansvärt många hittills borgerliga kvinnor överväger en röst på Magdalena Andersson, för att hon är ekonom och kvinna och skeptisk till vinst i skolan”.

Dagens Industri: Ledare: M måste ta debatten om skolsocialismen