DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

Krögare: Senare öppettider en klen tröst

Bild: Amir Nabizadeh/TT

”Nu sägs det att vi från den första juni ska få ha öppet till 22.30 och vi vet ärligt talat inte om vi ska skratta eller gråta åt det beskedet”, skriver krögarna Eskil Vowles och Tove Andersson, på GP:s debattsida.

I januari var det två dagar, nu i maj var det med fem dagars framförhållning som restriktionerna förlängdes för Sveriges restauranger, skriver Eskil Vowles och Tove Andersson, ägare till restaurangerna Gyllene Prag och Schnitzelplatz, på Göteborgs-Postens debattsida.

”Nu sägs det att vi från den första juni ska få ha öppet till 22.30 och vi vet ärligt talat inte om vi ska skratta eller gråta åt det beskedet. Visst, det är ett litet steg i rätt riktning, men det känns också som om vi utnyttjas som ett signalverktyg”.

De menar att det inte finns något stöd för att de hårda restriktionerna för restauranger haft någon effekt och att det inte finns några riktade stöd till de branscher som får näringsförbud.

”Regeringen pratar om historiska stödpaket och ekonomiska satsningar. Det låter jättebra, men det är inget som är anpassat för oss”, skriver de.

GP Debatt: Senare öppettider en klen tröst för en krogbransch i kris