Branäs satsar på solceller: ”Ska vara fossilfria 2027”Numera finns solceller på gondolhusets tak på toppen av Branäsberget, framgår av ett pressmeddelande.
Ung bagare från Göteborg bäst i SverigeFör 33:e året i rad har SM i Unga Bagare utsetts och första pris går till 22-åriga Julia Holmqvist från Göteborg, meddelar arrangören och branschorgan...
Skidanläggningarna bidrar till att andra kan anställa flerAtt fler skidanläggningar satsar på året runt-verksamhet innebär inte bara att fler säsongsarbetare kan bli tillsvidareanställda. Företagen bidrar äve...
Hotellbranschen fortsätter vara överraskande stark Under 2023 har intäktsvolymerna för februari månad överstigit motsvarande toppår före och efter pandemin. Det visar siffror från Benchmarking Alliance...
Målet: Ska rekrytera 300 sommarjobbare Göteborg firar 400 år och Svenska Mässan Gothia Towers förbereder sig nu inför sommarsäsongen. Planen är att anställa 300 sommarjobbare till sina hote...
Så dyra blir nöjesparkerna i sommarInför sommaren väljer flera av landets nöjesparker, trots inflationen, att göra små prishöjningar.
Bageriernas livboj – semmelsuccéDen 21 februari är det fettisdagen och 60 procent av svenskarna kommer att äta minst en semla. Nu återstår det att se om dagen återigen blir ”bageribr...
Foodora startar ”akademi”Matleveransföretaget Foodora har öppnat en intern akademi för karriärsutveckling inom bolaget. Det skriver Dagens Näringsliv.
Krögaren: ”Värsta januari jag har varit med om”Trots att januari brukar vara en tuff månad, så sticker den ut i år, säger Uppsalakrögaren Atiq Biswas i en intervju med SVT.
Ledare: Ett danssteg mot mer frihetAtt danstillståndet avskaffas välkomnas av SvD:s ledarskribent Mattias Svensson.
Sveriges mästerkock ska utbilda för schystare arbetsplatserVinnaren av Sveriges mästerkock 2020, Sofia Henriksson, medverkar i utbildningsmaterialet för en ny arbetsmiljöutbildning riktad till alla inom hotell...
81 kryssningsfartyg till Göteborg – nytt rekordHela 81 kryssningsfartyg besökte Göteborg under 2022. Det är nytt rekord, tidigare rekordåret 2014 slogs med sju anlöp, och enligt Göteborgs hamn komm...
Kockdueller ska locka unga till restaurang- och hotellbranschenÖver 6 000 elever i årskurs 7-9 tävlar i kockdueller över hela landet, skriver Besöksliv.
Så ska besöksnäringen minska matsvinnet 65 000 ton mat slängdes på svenska hotell och restauranger 2020. Nu ska ett branschsamarbete hjälpa företagen att bli bättre, skriver Besöksliv.