DEN SVENSKA SÄKERHETEN

BJERKVIK 20220321 Statsminister Magdalena Andersson och moderaternas partiledare Ulf Kristersson besökte på måndagen den pågående internationella militärövningen Cold Response 2022 utanför Narvik i nordnorge. Cold Response är en norskledd vinterövning där Nato- och partnerländer deltar. Sverige deltar med 1 500 soldater och officerare och organiseras tillsammans med finska arméförband. Foto: Anders Wiklund / TT / kod 1004 Bild: Anders Wiklund/ TT

Ledare: Nato kan betyda uppsving för svensk försvarsindustri

Synen på försvarsindustrin har förändrats i och med att regeringen bytte fot om Nato. Det bådar gott för svenska företag, skriver Henrik Westman på DI:s ledarsida.

”Nato är beroende av spetsteknologi, bland annat för att kunna möta hotet från Kina. Det land som har den vassaste tekniken har ett övertag innan det första skottet ens har avlossats. Nato har insett detta.”

Henrik Westman på DI:s ledarsida skriver om att Nato nyligen enats om att investera och stötta ny teknik för såväl militärt som civilt bruk.

Sverige har i detta sammanhang givet vår forsknings- och teknikintensiva försvarsindustri alla möjligheter att ta en central roll i ”ett framtida teknik-Nato” slår Westman fast. Och, det ger även möjlighet till nya affärer.

DI: Ledare: Värna skiftet för försvarsbolagen