DEN SVENSKA ARBETSMARKNADEN

Många skolor kvalitetssäkrar branschutbildningar

Chef Howie Velie demonstrates how to cut pork chops during an exchange program between West Point and Culinary Institute of America on Wednesday, Oct. 16, 2013, in Hyde Park, N.Y. (AP Photo/Mike Groll) Bild: Mike Groll

80 gymnasieutbildningar har anmält intresse för att kvalitetssäkra programmen Hotell och turism samt Restaurang och livsmedel, skriver Besöksliv.

Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning på Visita tycker att det är ett viktigt steg i arbetet med att säkerställa kompetensförsörjningen inom besöksnäringen.

– Det är glädjande att så många utbildningar visat intresse för certifieringen, säger han.

Kvalitetssäkringen av landets Hotell- och Turism samt Restaurang- och livsmedelsutbildningarna görs genom en certifieringsprocess med fokus på att eleverna får relevanta kunskaper som gör dem anställningsbara, samt att utbildningarna utvecklas i nära samråd med branschens lokala företag.