Färre lokalhyresgäster vill rekommendera sin hyresvärd

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Trots att färre lokalhyresgäster vill rekommendera sin hyresvärd är de flesta nöjda, 87.6 procent, en nedgång från 89,7 procent 2021. ”I tuffare ekonomiska tider är det naturligtvis speciellt viktigt att prioritera sina hyresgäster”, säger Martin Talme, Affärs- och produktchef, på AktivBo, som sammanställt rapporten.

Rapporten “Så tycker Sveriges lokalhyresgäster” innehåller en sammanställning av vad lokalhyresgäster tycker om den service och förvaltning som fastighetsbolag erbjuder sina hyresvärdar, och sammanställs av AktivBo.

– Liknande tendens ser vi för hur hyresgästerna upplever servicen som fastighetsägaren erbjuder. Samtidigt uppger 88,4 procent att de skulle vända sig till sin befintliga hyresvärd vid förändrade lokalbehov, en betryggande siffra för de deltagande bolagen. I tuffare ekonomiska tider är det naturligtvis speciellt viktigt att prioritera sina hyresgäster och säkerställa att de är nöjda då det är kostsamt med omflytt och anpassning av lokalerna, säger Martin Talme, Affärs- och produktchef, på AktivBo i ett pressmeddelande.

AktivBo: Färre lokalhyresgäster vill rekommendera sin hyresvärd