KRIGET I UKRAINA

Ryssland varnar USA:s ambassadör

USA:s ambassadör John Sullivan har kallats upp av det ryska utrikesdepartementet i protest mot president Joe Bidens uttalanden om Vladimir Putin. Arkivbild. Bild: Pavel Golovkin/AP/TT

Ryssland (TT)

Ryssland har kallat upp USA:s ambassadör i Ryssland i protest mot att president Joe Biden kallat den ryska presidenten Vladimir Putin för en krigsförbrytare.

Enligt ett uttalande från det ryska utrikesdepartementet har man överlämnat ett formellt protestbrev till den amerikanska ambassadören John Sullivan gällande "nyligen oacceptabla uttalanden" från Biden.

"Sådana uttalanden från den amerikanske presidenten, som inte är värdiga en högt uppsatt statsman, har satt de rysk-amerikanska relationerna på bristningsgränsen", uppger det ryska utrikesdepartementet i uttalandet.

Ambassadören har varnats för att "fientliga åtgärder som vidtas mot Ryssland kommer att få ett fast och beslutsamt svar", enligt utrikesdepartementet.

Det var i förra veckan som Biden beskrev Putin som en krigsförbrytare med anledning av det ryska anfallskriget mot Ukraina.