KOMPETENSKRISEN

Krögare larmar: Brist på kompetent sommarpersonal

Kocken och krögaren Malin Söderström i restaurangen på Moderna museet. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Restaurangbranschen har fått nytt hopp efter lättade restriktioner. Men nu larmar flera krögare i huvudstaden om att det inte finns tillräckligt med kompetent arbetskraft, skriver DN.

Flera krögare runt om i Stockholm larmar nu om att det inte finns tillräckligt med kompetent arbetskraft till sommaren, skriver DN.

– Det är brist på kockar och serveringspersonal. Det är en kris, säger Agneta Green, vd och ägare till Oaxen Krog & Slip på Djurgården, till tidningen.

Malin Söderström som driver restaurangen på Moderna museet och The Fishery, menar att det finns en generell brist på personal i krogbranschen. Problemet fanns innan coronakrisen och har nu blivit värre.

– Vi ser nu att det vi såg innan pandemin har besannats, att det skulle bli värre, säger hon till DN.

DN: Krögare vittnar om brist på kompetent sommarpersonal