AVTALSRÖRELSE

Storköksstrejken avblåst – avtal tecknat på märket

Kommunals ordförande Malin Rangnegård och Visitas förhandlingschef Torbjörn Granevärn. Bild: Fredrik Sandin Carlson, Pressbild

Det blir ingen strejk i storkök. Idag tecknade Kommunal och Visita avtal efter medling. ”Vi är stolta”, säger Visitas förhandlingschef Torbjörn Granevärn.

Den strejk som fackförbundet Kommunal hade varslat om bland måltids- och kökspersonal på bland annat Karolinska universitetssjukhuset Solna, Norrlands universitetssjukhus och Hudiksvalls sjukhus är avblåst. Efter medling tecknade Kommunal på fredagen kollektivavtal med Visita.

– Vi är stolta över att ha försvarat märkessättningen och är särskilt glada över att våra medlemmar och de skickliga arbetstagarna i de berörda verksamheterna slipper en öppen konflikt, säger Torbjörn Granevärn, förhandlingschef på Visita, i en kommentar.

– Vi kan konstatera att det bud vi har fått från medlarna innebär rejäla höjningar av alla sex minimilöner som regleras i avtalet, säger Kommunals ordförande Malin Rangegård i ett pressmeddelande.

Avtalets landade på märket, 7,4 procent räknat på 24 månader.