DET SVENSKA SKATTETRYCKET

Jacke om S skatteoffensiv: ”Djupt oroande”

STOCKHOLM 210504Jan-Olof Jacke, vd Svenskt NäringslivFoto: Sören Andersson/www.2see.seCopyright Sören Andersson Bild: Sören Andersson

Finansminister Magdalena Andersson (S) har presenterat flera nya skatter och skattehöjningar på kort tid. De slår direkt mot jobb och välfärd, varnar Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, i en debattartikel i DI.

Magdalena Andersson har åter väckt frågan om en ny förmögenhetsskatt till liv, samt även diskuterat försämrade 3:12-regler. Bland annat. Nu varnar Jan-Olof Jacke för att de föreslagna skatterna får allvarliga konsekvenser för Sverige i en debattartikel.

”Redan signalen om att skatten på sparande och investeringar kan höjas skadar investeringsviljan”, skriver han i artikeln och menar att det är djupt oroande.

Han skriver att det bara är näringslivet som kan bryta segregation och utanförskap. Men då kan inte förutsättningarna att driva företag försämras.

”Mot den bakgrunden är det både oroande och obegripligt att finansministern och andra debattörer driver på för återinförd förmögenhetsskatt och för andra skärpningar av beskattningen av företag, sparande och investeringar. Allt det vi behöver mer av ska bli dyrare och svårare”, skriver han.

DI: "Våra medlemsföretag har under de senaste decennierna skapat hundratusentals nya jobb”