DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

Revansch för storstädernas konferensanläggningar

STOCKHOLM 20210929 Stockholms slott och Gamla stan sett från Skeppsholmen. Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040 Bild: Anders Wiklund/TT

Konferensanläggningar i Sveriges tre storstäder börjar få fart efter pandemin, visar siffror från Stockholms Handelskammare.

Även om intäkterna per kvadratmeter fortfarande ligger en bit under det som gällde före pandemin, så är det mycket bättre än hösten förra året.

Intäkterna för Stockholm var 68 kronor per kvadratmeter i oktober i år, mot 63 kronor i Malmö och 42 kronor i Göteborg. För Stockholm är det 30 procent under nivån i oktober 2019. I Göteborg är intäkterna 41 procent ned och i Malmö 35 procent ned, enligt statistiken från Benchmarking Alliance.

– Det visar tydligt att det är stor skillnad på att bedriva verksamhet med eller utan restriktioner. Nu har sektorn ett positivt momentum och det är viktigt för städernas lokala ekonomi där hotell, restauranger, event och andra verksamheter ofta är kopplade till att människor träffas, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare i ett pressmeddelande.

Stockholms Handelskammare: ”Intäkterna har varit magra, närmast obefintliga, under hela pandemin”