DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

”Hela kommunen måste vara med på tåget”

Anton Oskarsson, Svenskt Näringsliv, Andreaz Strömgren, kommunchef Timrå, Annelie Axelsson, näringslivschef Timrå, och Lotta Pettersson, Svenskt Näringsliv. Bild: Anna Sundin

Företagsklimatet engagerar. Det framgår av årets Inspirationsdag. Gästtalarna var överens om betydelsen av dialog med näringslivet.

Årets Inspirationsdag lockade företrädare från 100 kommuner. Mötesplats var Clarion Hotel Sign i Stockholm. Den allmänt spridda bilden är att evenemanget inspirerar och ger kunskap, uppger redaktionen på Svenskt Näringsliv.

Politiker och tjänstepersoner vädrade sina synpunkter om och erfarenheter av företagsklimatet runt borden.

Mikael Lindberg, näringslivschef i Kils kommun:

– Vi är duktiga, men både tjänstemän och politiker är överens om att vi vill lyfta företagsklimatet ännu mer. Dagen är jättebra för att få inspiration, man behöver inte alltid uppfinna hjulet igen.

Karin Torstensson, landsbyggsutvecklare i Falkenbergs kommun inspirerade från scen med framgångsexempel om hur de arbetar för att skapa ett bra företagsklimat.

– Ha dialog med näringslivet, var ute och träffa dem. Hela kommunen måste vara med på tåget, vi alla är näringslivsutvecklare oavsett vilken titel vi har, sade hon, skriver redaktionen.

Svenskt Näringsliv: 100 kommuner med fullt fokus på företagsklimatet