FÖRETAGANDE I PRAKTIKEN

Så slår Kronofogdens hårdare regler mot företag

Genrebild. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Allt fler företag hamnar hos Kronofogden eftersom de inte klarar av att betala de skyhöga elräkningarna, rapporterar Driva Eget.

En privatperson har en möjlighet att betala in sin skuld för att slippa anmärkning. Men en företagare får en anmärkning direkt. Det här känner inte många företagare till, skriver Driva Eget.

”En anmärkning hos Kronofogden blir en konsekvens som många företag kommer få ta med sig ur den här elkrisen”, skriver nättidningen.

Enligt Driva Eget så är det nu tusentals företag som inte klarar av att betala sin elräkning. De riskerar att hamna hos Kronofogden.

Enligt siffror som DN presenterade i höstas har antalet obetalda elräkningar ökat dramatiskt både bland privatpersoner och företag under årets tre första kvartal. Bland företagen rör det sig om en ökning från 4 774 till 6 107 ärenden vilket motsvarar en ökning med 28 procent. Den sammanlagda summan har dessutom nästan fördubblats, från 26,7 till 52,9 miljoner kronor.

Driva Eget: Elstödet kan därmed bli en räddning för många företag som står på tröskeln till att inte kunna betala sina elräkningar