DEBATTEN OM OFFENTLIGT SLÖSERI

”Resurserna är inte outtömliga utan ska användas till vettiga saker”

Kriminalvården har lagt 129 000 kronor styck på fem program och dessutom tre miljoner på att marknadsföra dem, konstaterar PJ Anders Linder i en kolumn om skatteslöseri. Bild: Caisa Rasmussen / TT

Poddar för miljonbelopp och en kommun som spenderar pengar på ett nytt badhus i en omfattning som gör att man behöver ta lån för att klara skolan. Det finns gott om kandidater när årets värsta slöseri ska utses, skriver PJ Anders Linder i en gästkolumn i GP.

I kolumnen uppmanar PJ Linder läsarna att ta en titt på posterna i Skattebetalarnas slöseriombudsmans årliga lista över de nominerade i tävlingen ”Årets värsta slöseri 2023”.

”Man får ständigt höra krav på ”mer resurser” från allsköns intressen och löften om satsningar från politiska styren. Frågorna om vad f-n vi får för pengarna ägnas inte alls samma intresse. Men resurserna är inte outtömliga utan ska användas till vettiga saker på vettiga sätt. På den punkten borde skattesänkare till höger och offentlig sektor-vurmare till vänster lätt kunna enas”, skriver han.

Göteborgs Posten: Varje förslösad skattekrona är en stöld av folket