TESLAKONFLIKTEN

Varselinvändning i Teslakonflikten: ”Otydligt och svårt att förstå”

IF Metalls konflikt med Tesla har pågått sedan slutet av oktober. Bild: Johan Nilsson/TT

Transportarbetarförbundet har meddelat planer på att blockera sophanteringen på Teslas anläggningar. Nu svarar Biltrafikens Arbetsgivareförbund med en så kallad varselinvändning, skriver arbetsgivarorganisationen i ett pressmeddelande.

”Fackets sympativarsel är otydligt och svårt att förstå i sin helhet”. Så sammanfattar Biltrafikens Arbetsgivareförbund (BA) Svenska Transportarbetareförbundets sympativarsel mot avfallshantering i Teslas verkstäder. Det är enligt BA oklart vilka medlemsföretag varslet gäller och dessutom vänder man sig mot att varslet har kommit för sent i förhållande till när stridsåtgärderna är tänkta att börja gälla.

Därför har BA skickat en så kallad varselinvändning till Transportarbetareförbundet.

- Vi på Biltrafikens Arbetsgivareförbund har inte insyn i vilka medlemsföretag som eventuellt utför arbete på de arbetsplatser som anges. Detta tillsammans med att Transport inte uppfyllt varselskyldigheten innebär att vi kommer överväga att vidta rättsliga åtgärder om facket väljer att utlösa stridsåtgärderna i enlighet med varslet, säger Annika Nordin, förhandlingschef på Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

Biltrafikens Arbetsgivareförbund: Varselinvändning mot stridsåtgärder avseende avfallshantering på Teslas bilverkstäder