DET SVENSKA SKATTETRYCKET

Oklart när besked om storbolagsskatt kommer

Regeringen kan inte säga när svenska företag kan få besked om vad som gäller när den nya storbolagsskatten införs. Det skriver DI.

EU:s direktiv om en global minimiskatt träder i kraft om sju månader. Nu efterlyser näringslivet besked om den svenska implementeringen, uppger Dagens Industri.

Tidningen beskriver hur företagen försöker att anpassa sig till vad som väntar.

”Berörda koncerner har [...] hamnat i en situation där arbetet med att skapa rutiner och system för efterlevnad av regelverket behöver ske med stor skyndsamhet och under ovisshet om hur det slutliga regelverket kommer att utformas och hur det ska tolkas”, skriver Näringslivets Skattedelegation i ett remissyttrande.

När Di söker finansminister Elisabeth Svantesson (M) ges en skriftlig kommentar från pressekreteraren Victoria Ericsson:

”Ett utredningsbetänkande och en kompletterande promemoria har varit på remiss och regeringen kommer att beakta remissynpunkterna i den fortsatta beredningen”, skriver hon och pekar på att det är ett komplext regelverk och att Finansdepartementet arbetar intensivt med att få regelverket på plats, men att inget datum för när det är på plats kan ges idag.

DI: Oklara besked från regeringen – ”intensivt arbete pågår”