AI OCH AUTOMATISERING

Nytt projekt ska hjälpa småföretag i AI-transformationen

Genrebild. Bild: Michael Dwyer

AI-revolutionens snabba framfart gör det svårt för mindre aktörer att hänga med. Nu ska pilotprojektet AI Change Agent West hjälpa mindre företag att rivstarta sin AI-resa, skriver Di Digital.

I takt med den snabab teknikutvecklingen kan det vara svårt för små och medelstora att avsätta resurser eller ens veta var man ska börja. Det är ofta fullt upp med den dagliga verksamheten och det är många som inte har tid att titta på någonting. Därför driver Helena Theander, på AI Sweden, Sveriges nationella center för artificiell intelligens, ett pilotprojekt som ska hjälpa små och medelstora företag med sin AI-transformation.

– Vi kan inte hjälpa bolagen hela vägen från start till mål, men vi hjälper dem att förstå vad de kan göra och kopplar sedan ihop dem med till exempel konsulter eller universitet som kan utföra det praktiska arbetet, säger Helena Theander till tidningen.

Cirka 80 aktörer från Västra Götaland och Halland har hittills deltagit i projektet, allt från tillverkningsindustri till e-handlare.

Dagens industri: Experten: Så får småbolagen nytta av AI