FÖRETAGEN I VÄLFÄRDEN

Brukarförbund om beslutet: Skapar enorm oro

Johan Klinthammar, förbundsordförande för riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU, anser att Ivo behöver ge Humana längre tid för att avveckla sin assistansverksamhet. Bild: RBU/TT

Vård (TT)

Nästan 2 000 brukare riskerar att bli utan assistans i och med Ivos beslut att dra in omsorgsbolaget Humanas tillstånd.

– Tio dagar är alldeles för kort tid, det riskerar att skapa stor oro hos många, säger Johan Klinthammar, förbundsordförande för RBU.

På tisdagseftermiddagen kom beskedet att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) återkallar Humanas tillstånd att bedriva bland annat personlig assistans.

Av beslutet framgår att Humana ska avveckla assistansverksamheten senast den 10 februari. Det innebär att drygt 2 000 brukare kan behöva byta assistansbolag, vilket upprör Johan Klinthammar, förbundsordförande för Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar (RBU).

Andra bolag måste över

– Humana är ett stort bolag och jag har svårt att se att de har gjort någonting som är så illa att de behöver avveckla så snabbt. Det är horribelt att ge dem tio dagar. Hur ska andra assistansbolag hinna ta över alla deras brukare?

Bakom Ivos beslut ligger bland annat bristande seriositet och arbetsgivaransvar, brister i seriositet och arbetsgivaransvar gällande utländsk arbetskraft och återkommande brister avseende anmälningsskyldighet och förvaltning av allmänna medel.

Utsatt grupp

Johan Klinthammar menar att det blir en hård smäll för en redan utsatt grupp i samhället.

– Det här skapar en enorm oro. Många har haft Humana i många år och att hitta ett nytt assistansbolag är inget man gör på tio dagar. Det är en viktig process där man som brukare vill jämföra och välja noga. Ivo som myndighet har ett ansvar för alla som behöver assistens, säger han.

Han anser att två månader vore ett minimum innan tillståndet dras in. För oroliga brukare ger han tipset att trots kort om tid vara noggrann med vissa saker.

– Den som väljer ett nytt bolag ska kolla att de har kollektivavtal, att det finns jurister i bolaget och att de är aktiva i sin rekryteringsprocess för assistenter, säger han.

Petra Hedbom/TT