DEN SVENSKA INTEGRATIONEN

Elscooterbolag rekryterar nyanlända till parkeringspatruller

Bild: Jonas Ekströmer/TT

För att lösa problemet med felparkerade elscootrar rekryterar uthyrarna parkeringspatruller bestående av nyanlända, skriver Di Digital.

I flera storstäder finns nu parkeringspatrullerna på plats för ta hand om elscootrar som står felparkerade. Projektet är ett samarbete mellan branschorganisationen Nordic Micromobility Association och dess medlemmar Bird, Bolt, Lime, Tier och Voi. Dessutom deltar rekryterings- och bemanningsbolaget Just Arrived, som hjälper nyanlända in på arbetsmarknaden.

Parkeringsvakterna ska både flytta de felparkerade cyklarna, och även informera i förebyggande syfte så att fler gör rätt. För de nyanlända som rekryteras blir jobbet en brygga in på arbetsmarknaden.

– Här gör de ju en samhällsnytta som jag tror att många har längtat efter, folk blir glada när de ser att operatörerna gör något åt problemet med felparkerade elscootrar. Vi har snarare folk som ringer och ber dem komma till olika ställen där det står felparkerade cyklar”, säger Just Arriveds vd Sofi Fridland till Di Digital.

Di digital: ”Efter att ha jobbat med Just Arrived i ett halvår kan jag säga att de löser parkeringsproblemen väldigt bra.”