AVTALSRÖRELSE

Efter Sekos tågvarsel – medlare kliver in i processen

Bild: Johan Nilsson / TT

Efter Sekos tågvarsel har Medlingsinstitutet nu utsett de medlare som ska försöka få parterna att nå en överenskommelse. "Vi ser fram emot att återuppta dialogen med Seko”, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Almega Tågföretagen.

På tisdagen varslade fackförbundet Seko 1 200 av sina medlemmar om strejk om konflikt från den 11 maj. Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Almega Tågföretagen menar att de varit beredda att förhandla kring en rad konkreta förslag, men att Seko inte har vikit en millimeter från sina initiala yrkanden.

– Och sedan lämnar de förhandlingarna. Det är inte så man förhandlar, säger Pierre Sandberg i ett pressmeddelande.

Nu har medlare från Medlingsinstitutet klivit in i processen för att försöka få parterna att nå en överenskommelse. Medlare blir Gunilla Runnquist, tidigare bland annat förhandlingschef för Lärarförbundet, Bengt Huldt, tidigare bland annat vd för Stål- och metallarbetsgivarna och Gerald Lindberg, tidigare andre ordförande i Livsmedelsarbetareförbundet.

– De är rutinerade medlare och vi är övertygade om att de kan hjälpa oss att nå ett avtal med villkor som fungerar för både arbetsgivare och arbetstagare. Detta borde även ligga i fackets intresse och vi ser fram emot att återuppta dialogen med Seko, säger Pierre Sandberg.

Pressmeddelande: Tågvarslet: Medlare utsedda för fortsatta samtal