DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Politiker tvingar populär grill att stänga: ”Skrämmande”

Bild: Mostphotos

35 år. Så länge har Garo Malki och hans familj drivit grillen på Östermalmstorg i Stockholm. Men nu kan det vara slut, rapporterar Aftonbladet. Politiska beslut innebär att grillen måste bort.

– Hela min familj livnär sig på den här grillen. Det är mitt liv, min familjs liv. I 35 år har jag jobbat här, säger Garo Malki till Aftonbladet.

Totalt har grillen fem anställda. Och den har alltså drivits av samma familj i 35 år. Men när Östermalmstorg nu rustas upp finns inte grillen med i detaljplanen och Garo Malki har fått besked om att grillen ska bort senast 31 maj i år.

– Det här är hans livsverk. Jag är rädd att vi kommer behöva sälja våra hus och hem nu. Vad ska vi livnära oss på? säger George Malki, Garos son och ekonomiansvarig för grillen, till Aftonbladet.

Det är den politiska majoriteten i Stockholm (MP, S och V) som har drivit fram beslutet om att riva grillen. Men varför framgår, enligt Aftonbladet, inte av Trafikkontorets handlingar.

– Upprustningen ska pågå under minst två år, så under den perioden blir vi ju alla arbetslösa. Sedan har politikerna sagt att vi kan ansöka igen om att få tillstånd, men det finns ju inga garantier för att Östermalmsgrillen får komma tillbaka. De vill ju att vi river nu. De vill att vi försvinner. Det hela är skrämmande och mycket sorgligt, säger George Malki.

Aftonbladet: Politiker vill riva omtyckta grillen: ”Den är mitt liv”