KLIMATOMSTÄLLNINGEN

Storföretag: Vi vill se tuffare klimatpolitik

SHARM EL-SHEIKH 20221116Jorden får hjärt-lungräddning på COP27.Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060 Bild: Henrik Montgomery/TT

Svenska storföretag vill ta täten i den gröna omställningen som pågår. ”Vi vill helt enkelt få till ett system som gör det mer lönsamt att hjälpa till att bygga en hållbarare morgondag än att bidra till att förstöra den”, skriver hållbarhetschefer och vd:ar i en debattartikel i Aftonbladet.

”Vinsterna och fördelarna med den gröna omställningen är faktiskt svindlande”. Representanter för flera svenska storföretag, däribland Scania, Volvo och Axfood skriver i en debattartikel i Aftonbladet om den internationella kampanjen ”We can do it”, där företag från hela världen samlar sig för klimatet.

De skriver att klimatomställningen innebär att miljoner nya jobb kommer att skapas, samtidigt som utsläppsminskningarna kommer leda till en förbättrad hälsa för människor.

Företagen menar att de välkomnar skärpta regelverk, smartare incitament och tuffare klimatmål liksom tror på större investeringar i nästa generations gröna infrastruktur.

”Vi vill helt enkelt få till ett system som gör det mer lönsamt att hjälpa till att bygga en hållbarare morgondag än att bidra till att förstöra den”.

Aftonbladet: Debatt: Svenska företag: Vi vill se tuffare klimatpolitik