CYBERATTACKERNA

STOCKHOLM 20210703Coop forum butiken i Västberga är stängd på lördagen. Coop rekommenderar samtliga butiker i kedjan att hålla stängt under lördagen. Orsaken är en it-attack mot en leverantör, vilket fått kassasystemet att haverera, rapporterar SVT.Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030 Bild: Jonas Ekströmer/TT

Expert om it-attacker: 90 procent kan undvikas

Säkerhetsexperten Stina Ehrensvärd säger till DI TV att de flesta it-attacker kan förebyggas. Och att det behövs ett säkerhetstänk- och struktur som genomsyrar hela internetvärlden.

Varje dag orsakar it-hackare stora skador. Men det finns sätt att förebygga de flesta attacker, menar experterna. Dagens Industri TV intervjuar Stina Ehrensvärd, vd för säkerhetsbolaget Yubico.

Stina Ehrensvärd menar att utbildning är en nyckel i bekämpandet av cyberattacker. Hon vill se ett körkort för internetanvändning. ”Man kanske till och med ska börja redan i skolan.”

Ehrensvärd menar att internetvärlden behöver gå igenom samma transformation som skedde i samhället när bilen kom i termer av krav på säkerhet.

DI: Experten: Så kan 90 procent av cyberattackerna stoppas