SVERIGES ENTREPRENÖRER

Hummusföretag överlevde pandemin – hoppas anställa 50 personer

Efter tuffa pandemiår storsatsar Malmökrögaren Sadoo Iskandarani och flyttar sin hummustillverkning till en 2000 kvadratmeter stor lokal. ”Extra kul känns det nu att skapa fler arbetstillfällen nära Rosengård där allt startade för oss”, säger han till Sydsvenskan.

Under pandemin fokuserade företaget på att överleva, men efter ett tag insåg Sadoo Iskandarani att det nya projektet med att sälja delikatessrör till livsmedelsbutiker var räddningen.

Efter att restriktionerna släpptes pekar kurvorna uppåt.

– Vi fortsätter uppåt och är väl snart uppe i fyrtio anställda igen. Det finns ett problem med kompetensförsörjning i hela branschen just nu, så det är inte lätt att hitta folk. Men vi arbetar på att utbilda och inspirera fler att våga satsa, säger han till Sydsvenskan.

Sydsvenskan: Malmöitisk hummus ska ge fler jobb - flyttar in i Pågenslokal