DEN GLOBALA KONJUNKTUREN

USA inför nya sanktioner mot Ryssland

USA:s president Joe Biden har sagt att Ryssland, och framför allt Putin, kan vänta sig ytterligare sanktioner efter regimkritikern Aleksej Navalnys död. Bilden är tagen 22 februari. Bild: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

USA/Ryssland (TT-AFP)

USA inför på fredagen sanktioner mot fler än 500 rysskopplade aktörer som är inblandade i Rysslands krig i Ukraina, uppgav det amerikanska finansdepartementet på torsdagen.

Sanktionerna kommer att slå mot "Ryssland, dess möjliggörare och landets krigsmaskineri", sade en talesperson för departementet till nyhetsbyrån AFP.

Sedan Ryssland invaderade grannlandet Ukraina i februari 2022 har USA och dess allierade infört en mängd sanktioner som riktat in sig på Moskvas intjäningsförmåga och finansieringen av militären och kriget.

De nya sanktionerna, som offentliggörs på fredagen, införs en vecka efter beskedet om att den den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj dött i ett ryskt fängelse.

USA:s president Joe Biden har efter Navalnyjs död utlovat ytterligare sanktioner "mot Putin som är ansvarig för hans död".

Beatrice Nordensson/TT