BRISTERNA I INFRASTRUKTUREN

Politiker i Västsverige: Eftersatt infrastruktur hinder för företag

Stora behov av infrastruktursatsningar i Västsverige, skriver fyra debattörer från Västra Götalandsregionen. Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Infrastrukturen i Västsverige är eftersatt och underdimensionerad och det får konsekvenser för både invånare och företag. Det menar fyra politiska företrädare för Västra Götalandsregionen, som i en debattartikel i Dagens Samhälle tar upp behovet av nya satsningar.

På lokal och regional nivå sker satsningar på infrastrukturen, men på nationell nivå ser det sämre ut. Det menar Lars Holmin (M), Stefan Svensson (KD), Cecilia Andersson (C) och Pär Lundqvist (L), som alla företräder Västra Götalandsregionen.

De skriver att Västsverige är en ledande innovationsregion och att en femtedel av alla forsknings- och utvecklingsinvesteringar från svenska företag de senaste fem åren har gjorts i Västra Götalandsregionen.

”På område efter område ser vi hur brister i infrastrukturen i Västsverige börjar utgöra hinder i vardagen för både invånare och företag. Infrastrukturen är eftersatt och underdimensionerad, det gäller såväl järnväg som mindre vägnät. Det är en allvarlig utveckling som måste brytas”, skriver de.

Dagens Samhälle: Debatt: ”Västsveriges infrastruktur är eftersatt”