CYBERATTACKERNA

Så rustar du företaget mot cyberattacker under sommaren

Bild: Øijord, Thomas Winje

Säkerhetsexperten Henrik Bergqvist delar med sig av tips till företag att rusta sig mot cyberbrott under sommarledigheten. "Medarbetare den viktigaste försvarslinjen", säger han i ett pressmeddelande.

Under sommaren är företag extra sårbara för cyberattacker. Men det finns flera sätt att rusta sig och det behöver ens vara så tidskrävande, förklarar Henrik Bergqvist, cybersäkerhetsexpert på Cisco.

– Det viktigaste här är att engagera medarbetarna. Det är vanligt att prata om offer och måltavlor när man pratar om cyberattacker, men det är bättre om man kan få anställda att se sig själva som den första och viktigaste försvarslinjen mot angrepp. Ha ett öppet och positivt samtal innan alla lämnar för semestern – tiden man som beslutsfattare lägger på det kan återbetalas många gånger om, säger Bergqvist i ett pressmeddelande.

Fem tumregler inför semestern är att förankra rutinerna och engagera alla medarbetare, att ta särskilt hänsyn till "brådskande ärenden", att se över befintliga säkerhetsåtgärder och identifiera svagheter, vara vaksam vid distansarbete och slutligen, att använda sunt förnuft.

Pressmeddelande: