DEN SVENSKA SÄKERHETEN

Studie: Endast en av tio företagare insatta i beredskapsfrågor

Bild: Åserud, Lise

Endast tio procent av Sveriges företag har beredskap för att klara en påfrestning i samhället. Det visar en rapport Demoskop som gjorts på uppdrag av teknikkonsultbolaget Combitech, skriver Aktuell Säkerhet.

Sju av tio företag uttrycker dock en vilja att lära sig mer om beredskap och hur verksamheten de arbetar i kan bidra. Samtidigt upplever åtta av tio otydlighet om vad som gäller från regering och myndighet.

De beredskapsfrågor som diskuteras mest är informationssäkerhet och cybersäkerhet. Pandemi eller allvarlig smittspridning är de frågor som företagen anser störst beredskap och kunskap för att hantera.

– Hotbilden mot vårt samhälle har ökat betydligt den senaste tiden. /../ I resultaten av vår undersökning ser vi att näringslivet både kan och vill bidra – men informationen, kunskapen och beredskapen behöver tydliggöras och ökas, säger Jessica Öberg, vd Combitech i en skriftlig kommentar.

Aktuell Säkerhet: RAPPORT: Endast tio procent av Sveriges företag har beredskap för att klara en påfrestning i samhället