DEN DIGITALA UTVECKLINGEN

Undersökning: Svenska företag halkar efter i ny teknologi

Charlotta Kvarnström, partner och nordiskt ansvarig för EY:s verksamhet inom teknik, media och telekommunikationssektorn.

En ny global undersökning visar att svenska företag halkar efter i investeringar i ny teknologi och brister i förståelse av 5G.

I många avseenden beror det på en bristande förståelse för 5G och IoT:s möjligheter och användningsområden visar undersökningen från EY.

Företagen ser också risken för cyberhot i publika 5G-nätverk som ett viktigt hinder för 5G:s utveckling, vilket till viss del driver investering i privata nätverk, visar undersökningen från EY.

– 5G förknippas ofta med optimering av verksamheter, som uppkoppling och övervakning av maskinell utrustning inom industrin. Men potentialen är även enorm vad gäller utveckling av företagens affär och erbjudande, exempelvis inom retail där 5G och IoT ger nya möjligheter till en 360-vy av kunden och därmed helt nya sätt att både marknadsföra och leverera tjänster och produkter, säger Charlotta Kvarnström, partner och nordiskt ansvarig för EY:s verksamhet inom teknik, media och telekommunikationssektorn, i ett uttalande.

Pressmeddelande: Låg förståelse för 5G hotar de nordiska företagens konkurrenskraft