Stål- och metallföretagen bättre på att betala i tid

Genrebild Bild: Anders Wiklund/TT

Statistik från finansieringsföretaget Invoier Betaltidsindex visar att stål- och metallföretag, som tidigare var dåliga på att betala räkningar i tid, nu har tagit stora steg framåt.

En uppföljande mätning under hösten, efter en mätning i våras, visar att branschens faktiska betaltider har förbättrats.

Den första branschjämförelsen visade att branschen för stål- och metallframställning var den som var allra senast med sina betalningar och i genomsnitt betalades varje faktura 4,3 dagar sent. Enligt den senare mätningen betalar de varje faktura 0,21 dagar sent.

– Det här är en riktigt positiv utveckling att se. Majoriteten av de svenska företagen i den här branschen är ju små- och medelstora företag och vet själva vikten av att få betalt i tid, inte minst i tider som dessa, vilket sätter stor press på likviditeten hos de flesta företag, säger Fredrik Mistander, vd på Invoier, i en kommentar.

Pressmeddelande: Kan bero på att en del av de frakt- och tillgångsproblem som kunde relateras till pandemin nu har börjat släppa