SVERIGES ENTREPRENÖRER

Cassandra och sex andra företagare prisades av prinsen

Kungliga Patriotiska sällskapets årshögtid med medaljutdelning. Cassandra Rhodin, Mino Rodini, fick mottaga näringslivsmedaljen av H.K.H. Prins Carl Philip vid en ceremoni på Riddarhuset på måndagen. Bild: Anders Wiklund/TT

Cassandra Rhodin och sex andra företagare fick i måndags ta emot Näringslivsmedaljen 2022 av Prins Carl Philip.

Sju företagare tilldelades Näringslivsmedaljen 2022. Cassandra Rhodin fick medaljen för att ha skapat en affärsidé där kvalitet och hållbarhet är drivande framgångsfaktorer.

Mini Rodini grundades 2006 av illustratören och konstnären Cassandra Rhodin. Ända sedan starten har barnklädesmärket gjort sig känt för sina lekfulla mönster, höga kvalitet och arbete med hållbarhet.

Idag är Mini Rodini ett av Skandinaviens snabbast växande märken för barn och finns representerat hos över 300 återförsäljare globalt, med butiker i Stockholm, London och Seoul och deras egen webbshop som skickar över hela världen.

– Så roligt att få den här medaljen. Klädbranschen tror jag kommer förändras väldigt mycket, alla måste tänka om. Jag tror inte att kunderna kommer vilja köpa kläder som är dåligt producerade i framtiden, säger Cassandra Rhodin i ett uttalande.

Mottagare av Näringslivsmedaljen 2022

Peter Fornstam, Svenska Bio, Stockholms län

Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder, Jämtlands län

Knut Knutson, Uppsala Nya Auktionskammare, Uppsala län

Christian von Koenigsegg, Koenigsegg Automotive, Skåne län

Anders Müntzing, Triumf Glass, Västra Götalands län

Cassandra Rhodin, Mini Rodini, Stockholms län

Pär Svärdson, Apotea, Uppsala län

Näringslivsmedaljen 2022 till Cassandra Rhodin, Mini Rodini