DEN SVENSKA KONJUNKTUREN

Krögare tvingas till uppsägningar

Sundsvallskrögaren Ulf Steringer har inget val. Efter årsskiftet kommer han behöva säga upp personal. Höga kostnader gör det svårt att fortsätta som tidigare, säger han till SVT.

I en undersökning av 5 000 svenska företagare som Svenskt Näringsliv har låtit göra svarar företagen på frågor om hur de tror att egna investeringar, antalet anställda och försäljning ser ut om tolv månader.

Enligt Svenskt Näringsliv har företagen inte varit så här pessimistiska inför framtiden på tio år, rapporterar SVT.

Ulf Steringer som driver en restaurang i Sundsvall känner igen sig i undersökningens resultat.

– Efter årsskiftet måste jag säga upp cirka 20 procent av personalen, säger han till SVT.

Höga kostnaderna är det största problemet för honom just nu.

– Mejeriprodukter har blivit dyra, det har nog de flesta märkt, konstaterar han.

SVT: Krögaren: Jag måste säga upp personal