CORONAVACCINERINGEN

Debatt: Snabba vaccinationer tack vare privata aktörer

Bild: Jessica Gow

Att Region Skåne valt att använda privata aktörer för vaccinationsarbetet är bra av flera skäl, enligt företrädare för den styrande alliansen.

Tre skånska socialdemokrater kritiserar allians för Skåne, som styr regionen, med anledning av vaccinationsarbetet. Men företrädare för alliansen säger sig vara stolta över ”hur Region Skånes medarbetare snabbt har kunnat ställa om och hantera de ryckiga besked som kommit från staten”.

Att regionen valt att använda privata aktörer är bra av flera skäl, anser de.

”Dels kommer de vårdcentraler som drivs i regionens egen regi att ha fullt upp med att fortsätta vaccinera de grupper som ingår i fas två och tre. Dels behöver de ägna sig åt vård som fått ställas in på grund av pandemin. Region Skånes medarbetare måste fredas, så att de kan arbeta mer med vård, men även kunna ta ut sin sommarsemester. Vi använder privata vårdgivare för att ge primärvården bättre förutsättningar till att hantera den uppskjutna vården”, skriver Gilbert Tribo (L), Anna Mannfalk (M), Birte Sandberg (C) och Per Einarsson (KD), på Sydsvenskans debattsida.

.

https://www.sydsvenskan.se/2021-06-04/tack-vare-privata-vaccinatorer-gar-vaccinationerna-snabbare-an-vantat