ARBETSKRAFTSINVANDRING

Debatt: Lönegolvet kan få ödesdigra konsekvenser

Bild: Henrik Montgomery/TT

Lönegolvet vid arbetskraftsinvandring kan få ödesdigra konsekvenser för Sveriges ekonomi, skriver två moderater på Sydsvenskans debattsida. De känner inte igen sig i regeringens politik.

Beslutet om ett lönegolv på 80 procent av medianlönen, eller 27 360 kronor i månaden, kan leda till ökad brist på arbetskraft och hindra tillväxt. Det menar Filip Seiman, ordförande för Moderata ungdomsförbundet, MUF, i Lund, och Oliver Novak, ordförande för Moderata studenter vid Lunds universitet. I en debattartikel i Sydsvenskan kritiserar de det egna partiets val att begränsa arbetskraftsinvandringen genom att höja inkomstkraven.

”Regeringen leds av en moderat statsminister och migrationsministern som drivit det skärpta lönekravet är också moderat. Det borde alltså gå att förvänta sig att regeringen bedriver moderat politik. Problemet är att vi som moderater inte känner igen oss i den politik som regeringen nu inför – innehållet hade lika gärna kunnat vara kopierat från en motion på en sverigedemokratisk kongress eller från en debattartikel undertecknad LO”, skriver de.

Sydsvenskan Debatt: ”Vi som moderater känner inte igen oss i regeringens politik.”