DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Krögaren om restriktionerna: ”Ineffektiva och onödiga”

Bild: Henrik Montgomery/TT

Restaurangbranschen förlorar miljarder på restriktionerna. Krögaren PG Nilsson riktar hård kritik mot regeringens bristande stöd under pandemin.

Mer än var tredje krona har försvunnit från restaurangbranschen efter coronarestriktionerna, visar siffror från Visita enligt Besöksliv. Totalt handlar det om 20 miljarder för 2021.

Krögaren PG Nilsson som driver Svenska Brasserier riktar hård kritik mot regeringens tuffa restriktioner mot branschen under pandemin.

– Det är orättvist att de branscher som drabbats ekonomiskt av pandemin ska betala för alla de som är opåverkade eller till och med gått bättre än normalt /../ Det här är en av de mest ineffektiva och orättvisa regleringar vi haft, säger han.

I bristen på konkreta stödpengar har branschen lånat totalt 48 miljoner som skattekredit. Så även om vi går mot ljusare tider kommer det ta lång tid innan branschen ser en återhämtning, menar PG Nilsson.

– Att en bra höst skulle rädda branschen är en total utopi. Det tar minst fem år att ta igen förlorade intäkter, säger han.