DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

Krögaren: ”Värsta januari jag har varit med om”

Genrebild. Bild: Amir Nabizadeh/TT

Trots att januari brukar vara en tuff månad, så sticker den ut i år, säger Uppsalakrögaren Atiq Biswas i en intervju med SVT.

– Allting har blivit dyrare och de som äter ute har fått mindre i plånboken, säger Atiq Biswas.

Enligt Thomas Jakobsson, chefsekonom på Visita, har ökade råvarupriser, höga elpriser och en skenande inflation lett till att kunderna drar ned på sina restaurangbesök.

– Man försöker att minska svinnet, hålla nere på elförbrukningen, köpa billigare råvaror, dra ner på personal och justera priserna, säger han till SVT.

SVT Nyheter: Tufft för stans krögare: ”Värsta januari jag har varit med om”

SVT Nyheter: Chefsekonomen om restaurangernas framtid: ”Ser inte bra ut”