DEN SVENSKA KONJUNKTUREN

Tuffa tider tvingar techbolag att dra i handbromsen

Bild: Mostphotos

Oron breder ut sig bland Nordens tech- och startupföretag. De tuffa tiderna kan tvinga många företag att ändra sina ursprungsplaner, skriver Techarenan News.

Det framgår av en enkät som nyhetssajten har gjort med 50 av Nordens främsta entreprenörer, grundare och företagsledare inom tech. Här uppgav 32 av 50 svarande att de tänker annorlunda kring framtidsplanerna.

– Det är alltid en bra idé att vara paranoid över framtiden. Genom att vara just det så har vi redan justerat för vad som är troligt att hända de närmsta åren genom att försäkra oss om att vi är fokuserade på att hålla en låg ’burn rate’, skriver en av de svarande.

Techarenan News har även pratat med serieentreprenörer Stefan Ytterborn, vd och grundare för elmotorcykel-bolaget Cake, som tvingas hålla tillbaka investeringar, rekryteringar eller andra satsningar till följd av läget. Det kommer också krävas mer för att övertyga investerare om att de ska satsa på deras bolag.

– Vägen runt blir egentligen bara att vi måste vara ännu mer tydliga kring var vi befinner oss och att man måste knacka på fler dörrar än tidigare.

Annika Winsth och Mats Kinnwall, chefekonom på Nordea respektive Teknikföretagen anser att företagen bör tänka noga på sina prioriteringar i det här läget.

– Jag skulle säga att man bör prioritera kapitalet, säger Annika Winsth till Techarenan News.

– Räkna med det värsta och hoppas på det bästa. Se till att plocka lågt hängande frukter och effektivisera så långt möjligt, tillägger Mats Kinnwall.

Techarenan News: Stor oro för ekonomin – Techarenan News har frågat 50 entreprenörer och företagsledare

Techarenan News: Stor oro för ekonomin – Techarenan News har frågat 50 entreprenörer och företagsledare

Techarenan News: Chefekonomerna om startup-bolagens framtid: ”Räkna med det värsta och hoppas på det bästa