SVERIGES ENTREPRENÖRER

Ölbryggaren: ”Måste finnas en själ i det man håller på med”

STOCKHOLM 20131004En kvinna dricker ett glas öl Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

2,3 miljoner liter öl om året. Så mycket producerar Oppigårds bryggeri idag. När bryggeriet kom över en miljon liter började byråkratin att växa. DI har pratat med entreprenören Björn Falkeström.

Björn Falkeströms entreprenörsresa startade när han som tonåring experimenterade med hemmabryggande. För DI berättar han om hur intresset för ölbryggning lett fram till Oppigårds bryggeri som idag brygger 2,3 miljoner liter öl om året.

”Det måste finnas en själ i det man håller på med, och att man brinner för drycken.” Det säger Björn Falkeström som också pekar på den stundtals tuffa resan det innebär att vara företagare.

”2013 gick vi över en miljon liter öl och var tvungna att ansöka om ett nytt tillverkningstillstånd hos länsstyrelsen. Med det så sköljde det över oss så otroligt mycket byråkrati och miljökonsekvensbeskrivningar, miljöansökningar, miljörapporter”.

DI: Ölbryggaren dränktes i byråkrati