CORONARESTRIKTIONERNA

Så besegrade han konkurshotet - ”Det fanns aldrig något alternativ”

Bild: Pressbild

Robin Sjöblom gjorde allt för att rädda sitt nöjespalats i Falun. Till sist var han också tvungen att säga upp sin gravida fru, skriver SvD Näringsliv.

På nystartade Falun Bowling & Krog i Falun uppträdde svenska och internationella artister och siktet var inställt på snabb tillväxt. Men när pandemin slog till tystnade allt.

Robin Sjöblom, vd för nöjes- och evenemangsbolaget Heymakers som driver verksamheten, har sedan dess kämpat för att inte drabbas av personlig konkurs. Han tvingades till och med att säga upp sin gravida sambo.

– Det fanns aldrig några alternativ. Att försätta bolaget i konkurs skulle innebära att alla våra personliga borgensåtaganden skulle lösa ut, det hade försatt mig och min familj i personlig konkurs, vi hade förlorat allt. Vi var tvingade att hitta en lösning helt enkelt, säger han till SvD.

Han har likt många andra företagare genomlevt en tuff företagsrekonstruktion under krisen 2020-21, men nu ser han ljuset igen.

– Jag har full respekt för att krisen inte på något sätt är över än men nu när vi tagit oss igenom rekonstruktionen måste vi satsa och anpassa oss. Vi agerar efter att läget kommer att förändras till det positiva så att vi kan öppna upp verksamheten igen, säger han till SvD.

SvD: ”Jag vågar säga att jag kommer vara en bättre och mer erfaren företagare och entreprenör när detta är över”