SVERIGES ENTREPRENÖRER

27 ungdomar blev entreprenörer för en sommar

Bild: Mostphotos

I Norrtälje fick 27 ungdomar driva företag under sommarlovet. "Jättespännande med jätteduktiga ungdomar som verkligen har jobbat hårt hela sommaren”, säger Patrik Dahl (C).

Projektet Egen Sommar ger ungdomar en möjlighet att få insyn i entreprenörskap, skriver Norrtälje kommun i ett pressmeddelande. Ungdomar i åldern 15 till 19 år har fått chansen att tjäna egna pengar, få kontakter och utveckla din entreprenörsförmåga.

Enligt ansvariga har inte ungdomarna fått lön från kommunen, men ”värdefullt stöd och utbildning” av flera samarbetspartner. Många av företagarna har tjänat pengar. Totalt omsatte de tillsammans cirka 217 000 kronor och gjorde en vinst på cirka 182 000 kronor.

– Jättespännande med jätteduktiga ungdomar som verkligen har jobbat hårt hela sommaren. De har uppnått blandade resultat, men alla tycker att de verkligen har lärt sig mycket om entreprenörskap. Det är den stora behållningen av Egen Sommar och ungdomarna har verkligen varit jätteduktiga, säger utbildningsnämndens ordförande Patrik Dahl (C) i ett pressmeddelande.

Läs mer om bidragen