CORONARESTRIKTIONERNA

Tegnell: Hemarbetet fortsätter i höst

Bild: Erik Simander/TT

Att arbeta hemifrån är en av de rekommendationer vi kommer att få stå ut med längst, säger Anders Tegnell till Dagens Nyheter.

Anders Tegnell tror inte att Sverige kommer att drabbas av en fjärde våg, men ser fortfarande risker.

– Den viktigaste orsaken är nog om vi inte fortsätter att vara så bra på att vaccinera oss. Når vi upp till de här höga nivåerna som vi är på nu bland de äldre i alla åldersgrupper har vi ett väldigt bra skydd i grunden. Den andra biten är om vi tar ut segern i förskott och börjar leva precis som vanligt och inte följer råd och rekommendationer som finns på plats. Det är de två stora riskerna som jag kan se, säger han till DN.

Under hösten förväntas Sverige kunna gå in i nivå 1 vilket innebär att de flesta restriktionerna kommer släppa, men hemmajobbet hänger kvar enligt, Anders Tegnell.

– De flesta av de legala hårda restriktionerna som riktar sig mot verksamheter kommer att vara borta under det som vi kallar nivå 1. Rekommendationerna om att hålla sig hemma om man känner sig sjuk, gå och testa sig om man har symptom och att försöka att jobba hemifrån tror jag kommer att ligga kvar längst.

Anders Tegnell: Räkna med fortsatt hemarbete i höst