DEBATTEN OM PRIVATA SJUKFÖRSÄKRINGAR

Stor undersökning: 3 av 10 litar inte på offentlig sjukvård

”Så länge det finns utmaningar som ineffektivitet och bristande tillgänglighet i den offentliga vården behövs andra fungerande lösningar”, säger Kristina Ström Olsson på If. Bild: Pressbild

29 procent av svenskarna tror inte att det skulle få snabb hjälp av den offentliga sjukvården om de skulle behöva. Det visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av försäkringsbolaget If.

7 av 10 svenskar tror att privata försäkringar kommer att bli viktigare eller mycket viktigare i framtiden, skriver If i ett pressmeddelande.

– Privata sjuk- och olycksfallsförsäkringar ger ett bra extra skydd vid inkomstbortfall i händelse av sjukdom eller skada. Försäkringarna fyller en viktig roll att ge en ekonomisk trygghet om olyckan skulle vara framme, säger If:s hälsostrateg Kristina Ström Olsson i pressmeddelandet.

If uppmanar den som vill främja sin finansiella hälsa att bland annat ser över sin privatekonomi och sitt och familjens pensionsförsäkringsskydd.

– Så länge det finns utmaningar som ineffektivitet och bristande tillgänglighet i den offentliga vården behövs andra fungerande lösningar som kan täcka upp för att vi tillsammans ska klara framtidens hälso- och sjukvård, säger Kristina Ström Olsson.

Pressmeddelande: 3 av 10 litar inte på att få snabb hjälp av den offentliga sjukvården