KOMPETENSKRISEN

Visita: Stipendierna gör att fler väljer vår bransch

”Vi tror att utbildning både skapar en professionell trygghet till de här personerna och gör dem mer attraktiva på arbetsmarknaden när de är klara med sina utbildningar”, säger Susanne Larsson.

I kompetenskrisens Sverige finns många sätt att rekrytera och behålla medarbetare. Visita menar att deras stipendier är en värdefull drivkraft för framtidens talanger, skriver Besöksliv.

– Vi vill få fler att hitta till och stanna i den här roliga branschen och tror att möjligheten till finansiell hjälp kan få fler att våga ta steget att vidareutbilda sig, säger Susanne Larsson, som arbetar med stiftelserna på Visita, till Besöksliv.

Stipendierna finns till för att de som tilldelas dem ska kunna finansiera studier inom hotell och restaurang. De går att söka två gånger per år. Under 2022 fick 340 stipendiater dela på drygt 6,7 miljoner kronor från de två stiftelserna.

– Det är viktigt att få in nya talanger. Vi tror att utbildning både skapar en professionell trygghet till de här personerna och gör dem mer attraktiva på arbetsmarknaden när de är klara med sina utbildningar, säger Susanne Larsson.

Besöksliv: ”Stipendierna främjar branschens framtid”