KOMPETENSKRISEN

Så ska kockbristen motverkas

Bild: ADAM IHSE / TT

För att motverka kockbristen bjuder Arbetsförmedlingen in företag till gymnasiets kockutbildningar, skriver Besöksliv.

Genom att företagen bjuds in ges arbetsgivare möjligheten att rekrytera kockar i ett tidigt skede.

– Hela branschen skriker efter kockar och restaurangmedarbetare med utbildning. Det är här ett sätt att tidigt kunna få kontakt med eleverna. Att anpassa utbildningarna efter olika arbetsgivares olika önskemål är något som vi vill kunna jobba fram på längre sikt, säger Karin Svärd Modin, HR-chef på Branäsgruppen, till Besöksliv.

Hon understryker vikten av att få elever som vill satsa på kockyrket och inte bara ser det som en tillfällig sysselsättning.

– Vi som arbetsgivare måste också se till att vi blir attraktiva. Kan vi samspela med skolorna så är det verkligen ett bra sätt att nå ut till eleverna och visa vad de har för möjligheter, säger hon till tidningen.

Besöksliv: Nytt grepp ska motverka kockbristen