FLYGBRANSCHENS FRAMTID

Hundratals lediga jobb på svenska flygplatser: ”Fantastiska möjligheter”

Göteborgs Landvetter Airport räknar med att behöva anställa personer inom en mängd olika yrken de närmsta åren. Bild: Foto: Kalle Sanner

Sveriges två största flygplatser bjuder in till rekryteringsdagar i januari. Bara på Landvetter kommer hundratals lediga jobb att finnas tillgängliga under de närmaste åren, skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

Både Göteborg Landvetter Airport och Stockholm Arlanda Airport anordnar rekryteringsdagar i januari. På rekryteringsdagarna får besökare möjlighet att träffa arbetsgivare och få mer information om vilka tjänster som finns tillgängliga på flygplatserna. Bara på Landvetter handlar det om hundratals lediga jobb de närmaste åren.

Satsningen har tidigare testats på Arlanda med lyckat resultat och nu är det alltså även göteborgarnas tur.

– På Göteborg Landvetter finns fantastiska möjligheter att vara med och bidra till att utveckla tillgängligheten till och från Västsverige. Hos oss finns det just nu ett stort behov av många nya medarbetare inom flera olika yrkesområden, både hos Swedavia och hos våra samarbetspartners. Variationen bland lediga yrken är stor, det handlar både om operativa tjänster som flygplatsmedarbetare som flertalet olika tjänster inom både service och drift, säger Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport, i en kommentar.

Rekryteringsdagen på Arlanda äger rum den 12 januari, och veckan efter – den 17 januari – är det Landvetters tur.

Pressmeddelande: Storsatsning på Landvetter - hundratals lediga jobb de närmaste åren