DEN SVENSKA KONJUNKTUREN

Fler chefer söker råd om lön och anställningar

Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning. Bild: Alexander Donka

Frågor om lön och anställningar är i topp bland chefsorganisationen Ledarnas mest behandlade ärenden för 2022. Redan i september började ärenden om arbetsbrist komma in.

Varje år behandlas 12 000 ärenden i Ledarnas chefsrådgivning där svenska chefer kan få stöd och hjälp. De senaste aktuella frågorna om lön och anställningar speglar de svårare ekonomiska tiderna, men även pandemins effekter och omställningen till en hybrid värld, och därmed om organisatoriska förändringar, enligt ett pressmeddelande.

– Vi befinner oss i osäkra tider vilket speglar sig i de frågor vi hjälper våra medlemmar med. Nedskärningar började synas under hösten, vilket i nästa steg kan innebära att chefsroller försvinner. Vi stöttar våra medlemmar i den processen, men tyvärr ser inte läget ut att bli ljusare utan snarare tvärtom, säger Ida Wanngård, chef för Ledarnas chefsrådgivning.

Bland de topp fem ärendena i Ledarnas chefsrådgivning 2022 finns utöver lönestatistik och frågor om avtal och anställning även arbetsbrist, ersättningsfrågor och brist på stöd från överordnad.

Pressmeddelande: Så var chefsåret 2022