DEBATTEN OM LAS

V: Pausa nya las – annars kan vi stoppa Andersson

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Magdalena Andersson behöver säga att hon slopar Annie Lööfs bud i las-frågan. Åtminstone om hon vill bli statsminister, säger Nooshi Dadgostar i SvD. Men IF Metall menar att hon inte respekterar den svenska modellen.

Både Centerpartiet och Vänsterpartiet behöver ”trycka gult” för att Magdalena Andersson ska bli statsminister. Men de två partierna är djupt oense, framförallt om arbetsrätten. Nooshi Dadgostar vill pausa processen kring nya las till efter nästa val.

– Man måste tänka om. Remisskritiken är så allvarlig att det inte går att gå fram med lagstiftningen utan att utreda mer – och det kommer inte att hinnas med under den här mandatperioden, säger Nooshi Dadgostar till SvD.

Marie Nilsson, ordförande för IF Metall, är kritisk till V:s inställning om arbetsrätten och menar att Nooshi Dadgostar inte respekterar den svenska modellen.

– Ja, jag tycker det. Men det kanske är Vänsterpartiets syn – att det är politiken och inte parterna som ska lösa de här frågorna. Det får ju stå för dem då men jag tycker det vore olyckligt, säger Marie Nilsson till SvD.

V: Pausa nya las – annars kan vi stoppa Andersson